20 Ocak 2015 Salı

Sivilceler için Benzamycin Krem

Benzamycin krem Nasıl Etki Ediyor?


Benzamycin krem cildi kurutarak sivilce oluşumuna sebep olan yağlanmayı ve sivilce içinde ki iltihabı kurutarak sivilceleri yok ediyor. Kullanan bir çok kişi her ne kadar cildi kuruttuğundan şikayetçi olsada aldıkları sonuçlardan memnun. Hassas ciltlerde kurumayla beraber tahrişe neden olduğu için doktor tavsiyesi olmadan Benzamycin krem kullanmak daha kötü sonuçlar almaya neden olabilir. !! Kuru cildi olanlara Benzamycin krem ile birlikte nemlendirici ve besleyici kremler de kullanılmalıdır. Bu tür besleyici kremler Benzamycin kremin kurutma etkisini minimize ederek tedaviden maksimum sonuç almaya yardımcı olmaktadır. Doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanmayın. Zira cildinizi güzelleştirmek isterken daha kötü bir hale sokabilirsiniz.

Benzamycin Krem hazırlanışı 

Paketin içindeki malzemeleri sırasıyla karıştırmamız gerekiyor


  • ‘’Erythro-pak’’ yazılı tüpün kapağını açmadan önce üzerine vurarak tozun serbestçe hareket etmesini sağlayınız.
  • Toz üzerine etil alkolü (%70) ekleyiniz (tüpün orta kısmındaki işarete kadar). Tozu eritecek şekilde dökmeden sağa ve sola döndürerek sallayınız.
  • Solüsyonu ‘’Benzamycin’’ yazılı tüpe ekleyip her tarafı aynı görünüme sahip oluncaya kadar (1-2 dakika) ambalaj kutusunun içindeki plastik çubukla karıştırınız.
  • İlacınız artık kullanıma hazırdır. Hazırlamış olduğunuz ilacın etiketinin üzerine 3 aylık (hazırlandığı günden sonraki 3 ay) bir son kullanım tarihi yazmayı unutmayınız.
  • 3. aydan sonra kullanılmakta olan ilacı atıp, yenisini alarak tedavinizi sürdürünüz.

Benzamycin Krem Kullanımı

Aslında prospektüsünde sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere kullanılması gerektiği yazıyor ama ben hazırlamış olduğum karışımı akşamları yatmadan önce bir kere kullanıyorum.(Sivilcelerin olduğu yere sürüyorsunuz). Kullanmadan önce yüzünüzü yıkayın ve kuruması için 15-20 dk kadar bekleyin. Daha sonra Kremi yüzünüze sürün ve sabaha Kadar yüzünüzde kalmasını bekleyin. Sabah yüzünüzü yıkayıp temizleyin.

Kremin Fiyatı :   

34.45 TL bu reçetesiz diyatı fakat ben Cildiye doktoruma reçeteye yazdırıyorum en son farkını 15.00 TL ödemiştim. 







11 Ocak 2015 Pazar

Alışveriş bir aşksa, ben sadece alışveriş tutkulusuyum. 😍

Eveeet ... :)
Çünkü alışverişi içten gelerek yapıyorum,o kıyafetle aramda bağ oluşuyor, indirim için ya da sırf alışveriş olsun diye alışveriş yapmam.

Bugün Koton ve Lumberjack teki kombinimsi alışverişimi paylaşayım istedim. ^^ 


Benim tarzım çok karışıktır aslında, bu da bi tanesi. Spor,maskülen,feminen,klasik yere ve zamana göre giyinmeyi severim.
Değişik kıyafetler,özel tasarımlar ilgimi çeker. Biraz da cesur kıyafetleri de severim ama kafanızda komple et teşhiri görüntüsü yaratmak istemem ki ondan nefret ederim.
Vücudu tanımak da önemli, işe burdan başlayın. Ön plana çıkarıp kamufle etmeniz gereken vücut hatlarınızı anladığınızda vd size yakışan renkleri farkettiğinizde güzel giyinmemeniz mümkün değil.. ^^ 




8 Ocak 2015 Perşembe

Loreal Ombre By Prefence Deneyimim - Loreal Çünkü Siz Buna Değersiniz ^^

Evde saç boyamak, röfle, balyaj, ombre yapmak biraz yeteneğiniz varsa çok zor bir olay değil. Kuaföre gitmekten çok hoşlanmıyorum o yüzden mümkün olduğunca bu tarz işleri kendim yapmaya çalışıyorum, her ne kadar acemice de olsa.. ;) Bugün ilk defa denediğim evde ombre yapımını görselleriyle anlatacağım ;) 

Ombre saç uygulaması saçların üst kısımlarının koyu, aşağı kısımlarının daha açık renk tonlarının kullanıldığı bir boya uygulaması. 
Bu renk birlikteliği yumuşak geçişlerile abartılmadan ve keskin renkler kullanılmadan gerçekleştirilir. 
Ombre nin Türkçe kelime karşılığı ise "ışık yansıması".
Bu uygulama sayesinde dip boyası yapmanıza gerek kalmadan ve saçın tümünü boyatıp komple yıpratmadan istediğiniz gibi doğal bir görünüm kazandırabilirsiniz. 

Loreal sevdiğim bir marka olduğundan ombresi çıktığında hep almak istedim ama kısmet bugüneymiş :) 
Gratiste renk açıcı da renk veren de ombre vardı ama ben renk açıcı olanlardan no 2 yi seçtim, çünkü saçlarım karışık bir renk diplerimde kumral-küllü sarı karışık ve uçlarımda gitmek üzere olan balyajlarım vardı. 

no 1 : orta-koyu kahverengi saçlar için
no 2 : koyu sarı-orta kahverengi saçlar için
no 3 : sarı-koyu sarı saçlar için





 Paketin içeriği : 

Boyamadan önceki saç rengim : 



UYGULAMA : 

Saçımı iyice taradıktan sonra saçımı arkadan öne doğru iki tutam olacak şekilde ikiye bölerek yaptım. saçınızda ne kadar olmasını istiyorsanız o kadar tutam tutam alarak yapın ben sık sık olmasını istediğim için üçer dörder tutam alarak bol bol sürdüm :) 

Saçım boyalı olduğu için (kumral-küllü sarı karışık) bana 20 dk yetti çünkü arada bir rengine baktım daha fazla kalırsa hem çok açık hem de saçı kaybetme riskini de yaşayacağımı bildiğimden yeterli geldi, doğal saçta veya daha koyu bir renkte daha uzun sürebilir. O yüzden saçınıza uygulamadan sonra beklerken arada kontrol etmenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca katlı kesim ise kat uçlarınızı da ihmal edip unutmayın :)


                           
                                   
Boyamadan sonraki saç rengim :






En son olarak da Sevgili Christophe Robin in videosunu eklemek istedim. İşin uzmanından öğrenip uygulamamızda fayda var bence :) 

Şimdiden kolay gelsin, görüşürüz ^^


Christophe Robin ile Ombre yapımı ^^






Merhaba :)


   Ben Özlem (YAZAN),  

   Kızdığında bile gözleri gülen kız ... 
   Part Time Külkedisi, kokoş sistoş,missmiss,cadı ve türevleri ...
   3 Kasım 1989 Almanya doğumluyum. Hayatta hep savaşacağım güçlü durmam gerekeceği doğumumdan belliymiş ki kordon dolanması sebebiyle sezaryenle doğmuşum. İnatçıyımdır da "hadi yap" denilince yapmam içimden gelmesini beklemek lazım. Niyetim kötü değil ruhum hasta diyorum bu yüzden. :) 

   10 aylıkken de İzmir e dönüp orda büyüdüm. Hala da İzmir'imdeyim. Tabi bundan sonrası hakkında bir fikrim de yok. :) 2013 yılında Haziran ayında Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonometri bölümünden mezun oldum. Pişman değilim keşke demeyi de sevmem ama nasıl geçti bir Allah bir ben biliyorum. Okumam gereken bölüm Moda Tasarımı olmalıydı bundan tamamıyla eminim. Kıyafetlerle zaman geçirmeyi seviyorum. 
Giyinmeyi,giydirmeyi, süslenmeyi... ve bir kadın bence her zaman kendine bakmalı,zaman ayırmalı, hoş görünmelidir.. aynada kendine baktığında özgüvenini beslemesi cidden ona mutluluk kazandıracağına inanıyorum. 

    İspanyol zaafım var itiraf ediyorum, latin müziklerini,sanatçılarını beğenirim.
    La Dolce Vita ? La Stanca Vita ? 
    
    Eleştiriye ve özeleştiriye fazlasıyla açık bir insanım onu da belirteyim, insanoğlu ne kadar mükemmele yakın yaratılmış olursa olsun hatasız kul olmaz klişesi doğrudur ^^ ama hatalarının farkına varmaya çalışan kul hatasıza yaklaşır. 
    Değiştiremediğim ve benimsediğim felsefem : "YA HEP YA HİÇ" tir. Yarım kalmış hiçbir şeyden, belirsizlikten hoşlanmam. 
    Değişken ruhluyum ve çoğu zaman sırıtkanım, kikiriksin diyenler de var tabi. 
    Yardımseverimdir -elimden geldiğince- yapabileceğim ne varsa yapmaya çalışırım.
    Zamanla kötü yaşadıklarıma gamsızlaşmaya,kaygısızlaşmaya başladım, güldüğüm eğlendiğiklerimle ve  sevdiğim insanlarla tadını çıkarmam gerektiğine inanıyorum. Fesatlık yapanları, sizi üzenleri, canınızı yakanları, yalan söyleyenleri vs. elinizle kenara çekin huzurunuzu bozmayın ;) gerçekten mutluluğun formülü çok açık, bir sen bir ben bir de bebek değil :D
    Öyle tecrübeler eşiğindeyim ki düşmanlarımı bile seviyorum artık...  
    Bu yüzden de yaşadıklarımı,tecrübelerimi,beğenip beğenmediklerimi, güldüğümü ağladığımı paylaşmam gereken ne varsa biraz benden biraz çevremden harmanlayıp size sunmaya çalışıcam. bakalım becerebilecek miyim ? Arada bir zülfi yare dokunursam uyarın,affola diyorum şimdiden... Kimseyi kırmak istemesem de biraz dobrayımdır sakınmam çünkü elimde değil :)

Son olarak şunu söyleyip susayım artık ben ; 


    "Nefes, biraz gökyüzü, biraz özgürlük, hiçbir şartı olmayan bir güven duygusu, kölesi olmadığım bir sevgi... çok mu? "




Gemiyi terketmek en doğru seçim mi ?

 Yıl 2019-2020 falan.. Dokuz Eylül'de okurken bir arkadaşım (hatırlarsa ve görürse sağolsun diye de yazayım)  ayrılmak isteyen kız arkad...