2 Haziran 2017 Cuma

Kızlara Tavsiye Niteliğinde


Merhaba, 

Söz uçar yazı kalır malumunuz.. :) E yazalım madem :)

Kural 1 :

Sevgilinle yakın kız arkadaşını aynı masada üçünüz otururken lavaboya gidip gelene kadar o kısa sürede erkek arkadaşına yavşayan kız arkadaşın ve ona karşı cevapsız kalmayan gevrek ağızlı sevgilin. İkisini de çöpe at. Bir hayır gelmez.

Kural 2 :

Erkeklik : her gün aynı kıza aşık olmaktır. Senden ayrıldıktan sonra hemen biriyle tanışabilir tamam ama onla kısa sürede ciddi düşünüp ardından da yüzükleri takıyorsa ondan da bir cacık olmaz. Onun tanıştığı kıza acı,o kız için üzül, o kıza merhamet et, ama ona etme. 

Kural 3 : 

Bir erkeğin alternatifi asla olma. İstediği zaman elde edeceği bir kız, istediği zaman üzüp istediği zaman güldürebileceği ve sadece hormonlarıyla sevebileceği bir kız olursan daima kaybeden sen olursun. Kendi değerini daima bil.  Elbette seni tanır, değerini anlar ama geç tanımasın bir zahmet, onun erken olanı güzel. 
Kaybederim unutamam vs diye düşünme. Kangren kol misali. Kessen eksileceksin evet ama kalsa ölebilirsin.

Kural 4 :

Erkek, geçmişini hastalık derecesinde merak ediyorsa lavaboya gideyim diyip anında oradan kaç. Kaç kaç kaç aman evlerden ırak. Kanını kurutur, sinir sistemini alt üst eder, senaryoları ile görünürde yaşatır ama aslında ölüsündür :) Ve emin ol o erkek illa ilerleyen zamanlarda bir haltlar karıştıracaktır, ne demişler kişi kendinden bilir işi. 


Kural  5:


Annesine saygı duyan ama üzen, üzerine titreyen anasına ters davranan ve bunun bir de daha beter versiyonu olan saygı da duymayan bir erkek gün gelir anasına ne yapıyorsa aynısını sana da yapar. Romeo tavırları, öldüm bittim hallerini de geç, geç onları geç.. yahu bu kadın seni 9 ay karnında taşımış, sen onu ömrün boyunca ödeyemezsin ? aysın biraz kafalar. 

Bir de bunun tam tersi var, anam da anam diye gezen... Göbek bağının doğarken kesildiğini idrak edemeyen elemanlar kendileri. Rüştlüğünü kazanamamış, anasının kuzusu olarak kalan ve evleneceği kadından bu muamelenin devam etmesini bekleyen üstüne üstlük anasının düzeltemediği huylarını gelini pardon ikinci anası olarak alacağı kurtarıcı kızdan beklenilen tipler. Bu tipler annesi ile karısı arasında denge kuramaz hatta gerginlik çıkarır. Kalkıp da anasını silsin demiyoruz da roller belli olsun... Annenin hakkı ödenmez evet ama elin kızını aldıysa onun da hakkını yedirmeyecek, idare etmeyi bilecek. Düşüncemiz o. Bunu da bir düşünün derim. 


Kural  6:


Cimri erkek de kural 4 teki gibi kan kurutan cinsten. Tutumluluk ayrı, cimrilik ayrı. Ayırd edelim üzülmeyelim. Lazım olan şeyi de eve almıyorsa, bir akşamlık akşam yemeğinden kaçıyorsa; hadi seni geçtim, o gelecekte doğacak olan çocuklarınıza yazık, onlar da aç kalır. Ruhsal sağlık önemli gençler :) 


Kural  7:


Muhafazakar kesim erkekler, iyidir hoştur huzur verir, pamuk yastıkta pamuk prenses gibisinizdir. Eteğinizden bikininizden vazgeçerim seviyorum ulan diyorsanız tamam. Bir de erkek arkadaşlarınız da namahrem ona göre. Az çok dindar kız olsanız, kimseye yan gözle bakmayacak olduğunuza inanmış olsa bile içindeki kurt yemeden durmadığı için mutlaka tartışmaya açıktır ocak. Ocak demişken ülkücü sevgililer ise sağlam sever, vatan gibi hissedersiniz kendinizi ama ha polisle ha özel harekatçı ile evlenmişsin ha ülkücü ile kalbin ağzında yaşarsın bugün başına bir şey gelmeden döner eve inşallah ile ellerin havada dua ede ede beklersin. Mutlaka bi mevzusu vardır. Fazla fedakarlıktan ödün veremez paşalar :) ama kadın evde çocuk baksın yerini bilsin kafasındadırlar, özgür ruhlu amazon tipli hatunlarımıza gelmez ;) 


Kural  8:


Hayal aleminde yaşayan şizofren erkek tiplerimiz var bir de. Napolyon zannedenler olur ya psikolojide, onlar işte. Ya pilotturlar, ya mit te çalışır, şirkette patron ev almak istemiştir ona araba falan vermiştir, ceo ya hasbam. Ayak üstünde 62 yalan söyler inanıp sen o 62 ile tavşan çizerken bulursun kendini.  Söylerken kendi de inanır kendi de kapılır söylediklerine, onlarla yaşar mutlu olur. Hep bir vaatleri, düzelecek şeyleri vardır. Genelde geniş zamanda konuşurlar ve onlar hiç gerçekleşmez. Benden söylemesi. 


Kural  9: 

İradesiz erkek yorar. Dalkavuk olanı hizaya getirmek zor azizim. Hayata karşı duruşu, hayali olmayan sende eleştirdiklerini veya  sana tavsiye ettiklerini kendi hayatında becerememişlerden bahsediyorum. Azıcık köşeye sıkıştığında hayat yorduğunda alkolle lokal anestezi takılanlar. He bir siz hayatta yoruluyorsunuz, siz çektiniz tamam biz güllük gülistandık diyesimiz gelenler. Sen düşün, ben taşınıyorum 



Kural  10: 

Bazen de bir insan sana hiç iyi gelmez ama sürekli sen ona gidersin. Gitme. Yarasından etkilenirsin, travma manyetizmasını kader zannedersin. O ebedir sen hep sobelenirsin. Sarılınca yaralarınızı sardın sanırsın iyileştik dersin. Şakalar oyunlara döner,  merhemler bıçaklara, bıçaklar kılıçlara, aylar yıllara, yıllar ömürlere dönerken bir bakmışsın ömür geçmiş bazı şeyler hep aynı yerde. Aynı şekilde kanar. Bu tür erkekle olan aşk hep seni acıttıkça devam edebilir. Buna değer mi sence ?


Kural  11: 

Bu da doymadım doyamadımcı erkeklere gelsin.
Yok öyle hem pastam dursun hem karnım doysunlar.  

Kız dediğin ; Varyant gibi saran, Alsancak gibi eğlenceli, Urla gibi huzur verici, Bostanlı gibi elit, Tarihi Asansör gibi olgun, Saat Kulesi gibi zarif olmalı ama sen önce bir Yüzbaşı Şerafettin ol.








1 yorum:

  1. Bu durumda ortada ilişki yaşayacak erkek kalmıyor. Ne etmeli, nasıl etmeli?

    YanıtlaSil

Gemiyi terketmek en doğru seçim mi ?

 Yıl 2019-2020 falan.. Dokuz Eylül'de okurken bir arkadaşım (hatırlarsa ve görürse sağolsun diye de yazayım)  ayrılmak isteyen kız arkad...